Conform datelor publicate joi de Departamentul american al Comerţului, Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat în perioada aprilie – iunie 2015 o creştere anuală de 2,3%, în timp ce economiştii se aşteptau la o expansiune de 2,6%. 

Datele pentru primul trimestru au fost revizuite în creştere. Departamentul Comerţului a anunţat că PIB-ul SUA a înregistrat în perioada ianuarie – martie 2015 un avans de 0,6% faţă de un declin de 0,2% estimat luna trecută. 

Cheltuielile de consum (responsabile pentru aproximativ 70% din economia americană) au urcat cu 2,9% în perioada aprilie – iunie 2015, faţă de un avans de 1,8% în primul trimestru din acest an. 

Expansiunea economiei SUA în ultimii trei ani a fost mai redusă decât s-a estimat iniţial, arată datele revizuite publicate joi de Departamentul american al Comerţului. De la sfârşitul lui 2011 la sfârşitul lui 2014, PIB-ul a înregistrat o creştere anuală de 2,1%, faţă de un avans de 2,4% raportat iniţial. În 2013, economia a urcat cu 1,5% faţă de un avans de 2,2%. 

Din decembrie 2008, Comitetul de politică monetară al Fed menţine dobânda de referinţă între 0% şi 0,25%. 'Dacă economia evoluează aşa cum ne aşteptăm, condiţiile economice vor face adecvată la un moment dat anul acesta o majorare a ratei dobânzii, proces care va însemna normalizarea politicii monetare', a afirmat luna aceasta preşedintele Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen.

AGERPRES