Le Drian a afirmat că există riscuri reale ca elemente de infrastructură precum sursele de apă sau electricitate, dar şi sistemele de telecomunicaţii şi transport din Franţa să fie ţinte ale unor atacuri cibernetice. Ministrul s-a referit şi la posibile atacuri asupra media şi asupra democraţiei.

Jean-Yves Le Drian a declarat în interviu că dacă alegerile din SUA au fost într-adevăr manipulate prin intermediul unor atacuri cibernetice provenind din altă ţară, demersul ar fi un amestec inacceptabil şi un atac la adresa democraţiei şi suveranităţii. "Serviciile din ţara noastră au discutat despre acest subiect pentru a trage învăţămintele necesare pentru viitor", a spus ministrul Apărării.

Le Drian a dezvăluit că numărul atacurilor cibernetice care au avut drept ţintă ministerul pe care în conduce s-au dublat de la an la an şi că în 2016 sistemele de securitate au blocat aproape 24.000 de astfel de atacuri, inclusiv unele asupra sistemelor de drone.

Potrivit ministrului Apărării, numărul "soldaţilor digitali" ai Franţei se va dubla până în 2019, când e estimat să ajungă la 2.600. Iar în cazul unui atac cibernetic, Parisul ar putea răspunde fie cu aceeaşi monedă, fie apelând la arme convenţionale. (Sursa: Agerpres)