Spaţiul aerian francez este cel mai aglomerat din Europa, iar aproximativ 8.000 de zboruri trec zilnic pe deasupra teritoriului Franţei. ”Perturbări ale traficului sunt aşteptate pe întreg teritoriul”, a avertizat DGAC, într-un comunicat de presă. DGAC va comunica, miercuri, în jurul orei prânzului, consecinţele grevei pentru ziua de joi.

Potrivit legislaţiei, controlorii de trafic aerian sunt obligaţi să asigure cel puţin 50% din traficul aerian. Pentru a limita perturbările, DGAC a cerut companiile aeriene să elimine 40% din zborurile lor programate pentru ziua de miercuri şi invită pasagerii să solicite informaţii cu privire la zborurile lor de la companiile aeriene.

Sindicatul National al Controlorilor Traficului Aerian (SNCTA), principala organizaţie sindicală în rândul celor aproximativ 4.000 de controlori de trafic aerian din Franţa, i-a îndemna pe membrii săi să înceteze lucrul în zilele de 8 şi 9 aprilie, apoi în perioadele 16-18 aprilie şi 29 aprilie-2 mai. SNCTA solicită negocieri, în special cu privire la organizarea muncii, precum şi reducerea la 59 de ani a vârstei minime de pensionare pentru controlorii de trafic aerian. (Sursa: Agerpres)