Această puternică scădere a optimismului francezilor privind viitorul societăţii se observă la toate categoriile de populaţie, cu excepţia simpatizanţilor partidului Europa Ecologie-Verzii (46%, +3), precizează studiul.

În luna martie, numărul francezilor care se declară optimişti cu privire la viitorul lor personal a scăzut cu trei procente: 57% dintre subiecţi se declară optimişti în legătură cu viitorul lor, iar 39% se declară pesimişti (+2 procente).

Pentru a explica această creştere a pesimismului, persoanele interogate invocă în principal, în cadrul unei întrebări deschise, problemele sociale şi economice ale ţării, referindu-se la gradul înalt de şomaj şi la scăderea puterii de cumpărare, potrivit studiului. Unele critici se îndreaptă de asemenea în mod spontan împotriva guvernului, a cărui acţiune pare uneori să întărească anxietatea francezilor faţă de viitor, adaugă sursa citată.

Acest sondaj de opinie a fost realizat prin telefon şi Internet, între 5 şi 21 martie, pe un eşantion de 3.015 de persoane în vârstă de cel puţin 18 ani, conform metodei cotelor.
Sursa: Agerpres