În prezent France Telecom operează în 20 de ţări din Africa şi Orientul Mijlociu.

"Dacă avem divizii pretutindeni într-o anumită zonă, atunci putem lansa acelaşi pachet de telefonie, probabil cu aceleaşi preţuri, în ţările din acea regiune. Putem face economii prin reducerea costurilor", a explicat Elie Girard, şef de strategie şi dezvoltare la France Telecom, într-un interviu acordat la Congresul mondial al telefoniei mobile, care a început luni în Barcelona.

Compania franceză ia în considerare achiziţii mai puţin importante în regiuni cum ar fi Africa de Vest, unde este mai puţin dezvoltată piaţa de telecomunicaţii.

Compania franceză are ca obiectiv dublarea veniturilor pe pieţele emergente între 2010 şi 2015, prin majorarea participaţiilor deţinute la diviziile sale din Maroc, Tunisia şi Irak, unde deţine participaţii minoritare alături de partenerii locali.

France Telecom, proprietarul Orange, a anunţat că în 2011 vânzările sale au scăzut cu 1,6% până la 45,27 miliarde euro, iar profitul net a scăzut cu 20% până la 3,89 miliarde de euro, sub estimările analiştilor. În consecinţă, France Telecom nu va mai răscumpăra acţiuni în 2012 iar dividendele vor fi stabilite în funcţie de fluxul de numerar, o abordare mai conservatoare având în vedere incertitudinile macroeconomice. Grupul a precizat că dividendele pentru exerciţiile fiscale 2012 şi 2013 ar urma să fie între 40% şi 45% din fluxul de numerar operaţional, în timp ce pentru 2011 grupul va recomanda plata unor dividende de 1,40 euro pe acţiune.

France Telecom a anunţat în 16 februarie că a ajuns la un acord preliminar cu grupul Orascom pentru a prelua participaţia acestuia din urmă la societatea lor mixtă Mobinil, o tranzacţie estimată la 2 miliarde de dolari, urmând ca ulterior să delisteze cel mai mare operator de telefonie mobilă din Egipt.

În prezent, France Telecom deţine 36,4% din acţiunile ECMS iar Orascom Telecom Media&Technology Holding SAE deţine o participaţie de 34,6%. La actualul curs de schimb, France Telecom va trebui să plătească aproximativ 1,5 miliarde euro (2 miliarde de dolari) pentru a prelua majoritatea participaţiei Orascom Telecom Media&Technology Holding SAE şi restul acţiunilor care sunt flotate.

Orange este lider de piaţă în România cu 10,1 milioane de clienţi şi venituri de 235 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2011. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 217,3 de milioane de clienţi pe cinci continente.
Sursa: Agerpres