"Nu se poartă discuţii în legătură cu acest subiect", a declarat un purtător de cuvânt al France Telecom, companie ce deţine un pachet de 35% din Orange Austria.

Anterior, cotidianul financiar austriac Wirtschaftsblatt, citând o sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a spus că o tranzacţie este posibilă în luna octombrie a acestui an, când începe perioada în care France Telecom dispune de o opţiune exclusivă pentru a cumpăra participaţia Mid Europa Partner.

În anul 2007, France Telecom, al treilea grup european de telecomunicaţii în funcţie de valioarea de piaţă, şi Mid Europa Partner au plătit 1,4 miliarde de euro pentru operatorul austriac de telefonie mobilă One pe care l-au redenumit Orange Austria. În prezent Orange Austria are 2,3 milioane de clienţi şi este evaluat undeva între 740 milioane şi 1,1 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că participaţia Mid Europa Partner este evaluată undeva între 481-715 milioane de euro, potrivit Wirtschaftsblatt.

Pe piaţa din România, France Telecom este prezentă prin intermediul Orange România, liderul pieţei de telefonie mobilă cu 10,5 milioane de clienţi la finalul anului 2010. Veniturile totale în anul 2010 au ajuns la 973 milioane de euro. Compania este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 203.4 de milioane de clienţi pe cinci continente.
SURSA: Agerpres