Vă prezentăm fragmentul exact din cadrul emisiunii Evenimentul zilei TV, de ieri, când președintele Traian Băsescu a declarat că pactul de coabitare a fost semnat pentru că a fost un politician mai abil decât premierul Victor Ponta.

"(…) Traian Băsescu: Pentru că eu nu i-am făcut lui Monica Macovei ce mi-a făcut ea. Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experienţă a lui Ponta, am reuşit să semnez cu el acel celebru pact de…

Mircea Marian: Vreţi să spuneţi că l-aţi păcălit?

Traian Băsescu: Da, da, a fost un politician mai slab decât mine.

Dan Andronic: Aţi fost un negociator mai bun decât el.

Traian Băsescu: Am fost negociator mai bun decât el. Şi l-aţi văzut cum e în faţa mea…"

Victor Ponta: Nu are nicio logică

"Pactul de coabitare cu Traian Băsescu nu mai există. I-am scris deja lui Traian Băsescu să îl anunţ acest lucru. Denunţ pactul de coabitare, din moment ce Traian Băsescu a zis că totul a fost o păcăleală. Am de gând să respect toate atribuţiile preşedintelui României. Cred că preşedintele şi premierul trebuie să colaboreze", a explicat premierul.

Șeful Guvernului a mai declarat că acțiunile președintelui nu au nicio logică, el fiind desemnat premier a doua oară tocmai în baza acelui acord de coabitare.

"În baza acelui acord, Traian Băsescu a semnat decretul prin care am fost desemnat a doua oară premier, de ce a spus că m-a păcălit? Este nebun, nu are nicio logică ce face! Declaraţiile lui Traian Băsescu legate de pactul de coabitare şi faptul că m-a păcălit nu vor rămâne fără urmări. Să fim realişti, câtă trecere mai are Traian Băsescu în faţa cuiva, când toată lumea ştie cum îşi termină mandatul? Din punct de vedere politic, Traian Băsescu este doar o epavă. Aştept ca Traian Băsescu să plece cât mai repede, pentru că are treabă la tribunal", a mai punctat Victor Ponta.