Foxconn a precizat că va plăti un preţ unitar de 88 de yeni pentru fiecare acţiune Sharp adică 389 miliarde yeni (3,5 miliarde de dolari) pentru întregul pachet de 66% din acţiunile grupului japonez, cu aproximativ 20% sau 100 de miliarde de yeni mai puţin decât preţul de 489 miliarde yeni (4,3 miliarde de dolari) anunţat la finele lunii februarie. Atunci însă Sharp şi Foxconn nu au reuşit să ajungă la un acord, discuţiile fiind întrerupte după descoperirea unor pierderi neaşteptate în conturile companiei nipone.

'Hon Hai şi Sharp anunţă că doi lideri din industria tehnologiei vor forma o alianţă strategică', a declarat purtătorul de cuvânt al Hon Hai, Simon Hsing.

Odată lider pe piaţa display-urilor pentru smartphone-uri şi televizoare, Sharp trece în prezent printr-o perioadă dificilă ca urmare a presiunilor crescute la care este supus din partea rivalilor asiatici. În luna mai a anului trecut, Sharp a beneficiat de un al doilea program guvernamental de sprijin, în valoare de 1,7 miliarde de dolari, dar până acum nu a dat semne de revenire.

Preluarea Sharp va permite Foxconn să îşi consolideze poziţia pe piaţa tehnologiilor de afişare precum şi în rândul furnizorilor grupului Apple, în condiţiile în care Foxconn este deja cel mai mare fabricant de telefoane iPhone şi tablete iPad. Sharp şi Foxconn operează în comun o uzină în Japonia care produce paneluri LCD. AGERPRES