Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni a fost inaugurat în prezența premierului Dăncilă și a ministrului Sănătății Sorina Pintea.

Construcția unității a început în urmă cu 3 ani și jumătate la inițiativa primarului orașului, Ion Georgescu. Început în martie 2016, proiectul a avut asigurată finanțarea integral prin programul PNDL și bugetul autorității locale. Primarul Ion Georgescu oferă astfel un exemplu demn de urmat pentru marile orașe ale României.

Spitalul, ce are 6 etaje și 250 de paturi, are inclusiv un compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli. De asemenea unitatea este dotată deja cu tehnică medicală modernă, printre care, departament de decontaminare, RMN, computer tomograf, angiograf, secție de primiri-urgență, laboratoare.

Unitatea, care a fost proiectată pentru un număr total de 600 de paturi, a costat 68 de milioane de euro, bani care vor veni din bugetul local și dintr-un credit. Potrivit primarului Ion Georgescu, circa 35 de milioane de euro au fost asigurați din trei bugete anuale ale orașului care găzduiește fabrica Dacia.