La ora actuală, lucrările se află pe ultima sută de metri, dar nu pot fi terminate în doar patru zile, cât a mai rămas din luna august. Conform fotografiilor realizate şi publicate de Opinia Timişoarei, mai sunt de realizat unele lucrări de asfaltare pe anumite porţiuni şi câteva drumuri de legătură pe primul lot al tronsonului de autostradă de la Lugoj la Deva.

Cei 27,5 km de autostradă fac parte din autostrada A1 Nădlac – Sibiu şi sunt situaţi pe coridorul IV paneuropean. Contractul încheiat în urmă cu doi ani cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Construzioni SpA are o valoare totală de 681.040.913 lei (fără TVA) din care 85% fonduri europene şi 15% de la bugetul naţional.

În urmă cu o lună, capital.ro a prezentat graficul lucrărilor la tronsoanele de autostradă de pe coridorul IV, iar lotul 1 al tronsonului Lugoj-Deva avea stadiul lucrărilor la 76,8% la data de 1 iulie, faţă de 51%, cât avea la începutul anului.

În prezent, acest lot deţine cel mai avansat stadiu al lucrărilor, ţinând cont de faptul că al doilea lot de la Nădlac la Arad, mai exact de la Pecica la Arad, a rămas fără constructor, după ce Alpine Bau (Austria) a intrat în insolvenţă. La cei 16,6 km dintre Pecica şi Arad, stadiul lucrărilor la jumătatea anului era de 84,7%, aşa cum puteţi vedea din tabelul de aici.

Tronsonul de autostradă Lugoj-Deva a fost împărţit în patru loturi. Cei 27,5 kilometri sunt incluşi în primul lot, al cărui contract a fost semnat în urmă cu doi ani, în timp ce la celelalte trei loturi, CNADNR a reuşit să atribuie un singur contract (lotul 4) la aproape un an de zile de la depunerea licitaţiei, aşa cum a scris în repetate rânduri capital.ro.

Porţiunea de autostradă construită de Tirrena Scavi face parte din cei 140 de kilometri pe care i-a anunţat ministrul marilor proiecte, Dan Şova, că îi va inaugura în acest an.

Mai multe imagini cu lotul1 al tronsonului Lugoj-Deva puteţi găsi aici.