„O călătorie grozavă cu trenul este îmbinarea între scenariul de afară cu experienţa din interior, unde  întâlneşti oameni şi interacţionezi cu ei. Acestea sunt lucruri care fac o călătorie memorabilă”,spune Mark Smith, un călător britanic.

Business Insider propune câteva călătorii în lume cu trenuri spectaculoase, care oferă într-adevăr o experienţă memorabilă.

The Glaciar Express plimbă călătorii prin Alpi, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Trenul porneşte de la St. Moritz până la Zermatt, cel mai faimos resort pentru schi din Elveţia. Trenul traversează 291 de poduri şi 91 de tuneluri. 

Trans-siberianul este cea mai lungă autostradă din lume, şi ia călătorii din Moscova şi îi duce în Beijing sau Vladivostok. Călătoria durează o săptămână, fără oprire, iar costurile se situează între 600 si 1.000 de dolari. 

Pentru că este cel mai luxos tren din lume, o călătorie cu The Pride of Africa (Mândria Africii) costă între 5.000 şi 10.000 de dolari pentru o personă. Trenul porneşte de la Cape Town, Africa de Sud, până la Dar Es Salaam, Tanzania. În Tanzania, trenul se opreşte la Cascada Victoria. 

Venice Simplon-Orient Express este un tren privat de lux, care călătoreşte între Londra, Veneţia, şi Istanbul, precum şi între alte destinaţii. O călătorie cu acest tren porneşte de la 2.500 de dolari şi ajunge la 9.000 de dolari. 

Eastern& Oriental Express este un tren de lux care plimbă călătorii prin Asia de Sud-Est. O astfel de călătorie costă între 2.000 şi 9.000 de dolari. 

Belmond Royal Scotsman îşi plimbă pasagerii printr-o călătorie de-a lungul ţinutului muntos din Scoţia. Trenul opreşte la anumite obiective turistice precum castele, terenuri de golf şi distilerii de whisky. Preţul unei călătorii cu acest tren porneşte de la 1.350 de dolari, şi poate ajunge la 13.000 de dolari.