„Sunt autobuze dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior cât şi în exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în statie şi de parcurgere a traseului”, a declarat Gabriela Firea.

Până la sfârşitului anului vor fi livrate alte 80 de unităţi, iar anul viitor restul de 300.

Firea a înfiinţat o comisie de recepţie a autobuzelor, formata din specialisti ai directiilor Trasporturi si Achizitii din cadrul primăriei, dar si din specialisti ai Societatea de Transport Bucuresti (STB). Comisia va verifica daca autobuzele respecta toate criteriile tehnice de atribuire, conform caietului de sarcini. Dupa finalizarea procedurii de receptie, se va convoca sedinta Consiliului General pentru ca primele 20 de autobuze sa fie concesionate catre Societatea de Transport Bucuresti, operatorul serviciului de transport public din Capitala.

Ulterior aprobarii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti a concesiunii, STB va depune la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor toate documentele pentru obtinerea numerelor si a taloanelor si va inregistra autobuzele la Directia taxe si impozit. Se estimeaza ca toate procedurile premergatoare se vor finaliza pana la jumatatea lunii noiembrie, cand autobuzele vor fi scoase, progresiv, in trafic.

In luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primaria Capitalei achizitioneaza 400 deautobuze noi Euro 6.

Conform graficului de livrari, pana la sfarsitul acestui an, vor veni la Bucuresti primele 100 de unitati, urmand ca anul viitor, sa ajunga si restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzactiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri in functie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m si 30 de autobuze de 18.