"Unirea tuturor celor care cred în centru-dreapta, fie că este vorba de partide, de asociaţii civice, de cetăţeni, împotriva a ceea ce se întâmplă astăzi în România, împotriva unei forţe politice uzurpatoare, este vorba de USL, care a distrus statul de drept, care a aruncat Constituţia la coş, care a făcut din legea fundamentală a oricărui stat modern pur şi simplu o carte oarecare. Şi credem că este timpul ca această unire să se producă. Este nevoie ca unirea să se transforme într-o alianţă electorală, care în toamnă să poată câştiga votul, să poată câştiga încrederea electoratului român şi mai departe să arate că politica în România se poate face cu alte mijloace, cu altă moralitate, net diferit de ceea ce se întâmplă astăzi într-un Parlament ocupat de uzurpatori", a spus Mihai-Răzvan Ungureanu, în discursul de inaugurare.

Fostul premier doreşte ca Iniţiativa Civică de Centru Dreapta să devină o platformă pentru ‘toţi cei care cred în statul de drept’.

"Totul a pornit de la o constatare şi de la o obligaţie. Iniţiativa Civică de Centru Dreapta doreşte să îi strângă pe toţi cei care consideră că valorile fundamentale ale statului de drept, valorile fundamentale pe care se bazează o politică naţională, reală, onestă, cinstită, îndreptată spre binele public, că toate acestea pot fi apărate din interiorul unei asociaţii de cetăţeni care sunt mânaţi de un singur gând, şi anume că pot să facă din această ţară o ţară bună, pe măsura aşteptărilor noastre. Majoritatea multă de care s-a tot vorbit în ultimul timp, cei care şi-au clădit cariere pe competenţe, pe merit, cei care doresc ca în această ţară să fie lege, să fie ordine sunt bine veniţi în asociaţie", a afirmat Ungureanu.

El a susţinut că a venit timpul ca lucrurile să se schimbe fundamental în România iar acest lucru se poate face prin renunţarea la tăcere şi "transformarea bunului simţ în armă politică".

La lansarea ICCD au participat zeci de simpatizanţi şi membri ai PDL, printre care Monica Macovei, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Cristian Preda, Radu F. Alexandru şi fostul ministru Ionuţ Popescu.
Sursa: Agerpres