Petraeus a pledat vinovat în faţa unui tribunal din statul Carolina de Nord şi a recunoscut că a ''retras şi deţinut fără autorizare informaţii clasificate'' şi că ''a minţit FBI şi CIA cu privire la posesia şi manipularea de informaţii clasificate'', a declarat procurorul Jill Westmoreland Rose, într-un comunicat de presă.

Fostul şef al CIA evită astfel un potenţial proces stânjenitor şi pune capăt unui scandal care a bulversat lumea serviciilor de informaţii în vara lui 2012. Dacă nu ar fi pledat vinovat, generalul Petraeus ar fi riscat şase ani de închisoare, dintre care cinci cu suspendare, pentru principalul cap de acuzaţie, cu posibilitatea unei pedepse suplimentare de doi ani pentru obstrucţionarea justiţiei şi abuz de putere.

După o anchetă ce a durat doi ani, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a recomandat, în luna ianuarie, să înceapă urmărirea penală contra lui David Petraeus după ce în computerul amantei sale, Paula Broadwell, au fost găsite documente clasificate.

Petraeus a demisionat de la conducerea CIA în noiembrie 2012 după ce a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală începând din 2011 cu Paula Broadwell. El a dat asigurări că documentele descoperite în computerul acesteia nu pun în pericol securitatea naţională. AGERPRES