Tony Schwartz a stat alături de Trump timp de 18 luni, începând cu 1987, pentru a-i scrie biografia, „Trump. The Art of the Deal”. El spune acum că portretul din carte este doar o ficţiune: „Am dat cu ruj un porc”.

„Regret profund că am contribuit la prezentarea lui Trump într-un mod care i-a adus o celebritate şi mai mare şi l-a făcut să pară mai atractiv decât este”, a spus Schwartz pentru The New Yorker, potrivit aktual24.ro.

„Sunt sincer convins că dacă Trump va câştigă şi va avea acces la codurile nucleare atunci va există o posibilitate excelenţă că civilizaţia noastră să se sfârşească”, a adăugat fostul jurnalist.

Biografia lui Trump a fost vanduta in peste 1 milion de exemplare.

Donald Trump a declarat, înainte de a devein preşedinte, că dacă va câştiga alegerile, nu va fi primul care va utiliza arme nucleare într-un conflict, admiţând că armamentul de acest tip ar "încheia totul", precizând însă că îşi menţine opţiunea folosirii bombelor atomice, informează Mediafax.

În cadrul dezbaterii televizate desfăşurate luni, Trump a subliniat că, în cadrul unui conflict, nu ar fi primul care ar lansa un atac nuclear.

"Cred că dacă se ajunge la alternativa armelor nucleare, s-a încheiat totul. Însă, în acelaşi timp, nu pot renunţa la această opţiune. Pentru că, dacă ne uităm la unele ţări, la Coreea de Nord, nu facem nimic acolo", a declarat Trump, citat de NBC News.

"Aş vrea ca toată lumea să pună capăt acestui lucru, să scăpăm de ele", a adăugat Trump, referindu-se la armele nucleare.