„Construcţia de autostrăzi este un subiect foarte aşteptat de investitorii din zona Olteniei, care din păcate primesc o veste proastă. Potrivit planului Guvernului României pentru execuţia de autostrăzi, până în 2013 nicio autostradă nu trece prin Craiova. Ba mai mult decât atât, nu avem nici măcar un drum expres planificat pentru această zonă. Nici măcar de la Piteşti până la Craiova nu este planificat să se facă un drum expres, iar din această cauză vom fi ocoliţi şi de aici înainte de investitori. Nu mai vorbesc de faptul că Fordul va avea probleme în continuare cu dumurile, pentru că nu va putea să îşi transporte maşinile pe care le fabrică la Craiova. Practic pe o rază de 100 km în jurul Craiovei nu există nici un drum important care să fie planificat pentru această zonă”, a spus Vasilescu.
Aceasta a criticat lipsa de implicare a fostului ministru al Transporturilor democrat-liberalul Radu Berceanu în realizarea unei autostrăzi în zona Olteniei, dar şi atitudinea ministrului Anca Boagiu. Vasilescu a mai spus că în perioada următoare PSD va avea o întâlnire cu toţi investitorii din Oltenia pe tema situaţiei infrastructurii din această zonă.
„Mărturisesc că de câte ori merg pe zona Moldovei sunt foarte invidioasă vizavi de ceea ce s-a construit acolo în ultimii ani: clasa politică şi-a dat mâna indiferent de culoarea politică şi practic toţi cei care au fost miniştrii din zona Moldovei au construit drumuri. Nu mai există niciun judeţ din această zonă în care să nu fie un drum expres. Din păcate, noi, deşi am avut ministru al Transporturilor de două ori din această zonă, chiar din acest oraş, pe domnul Radu Berceanu, deşi avem actualul ministru al Transporturilor care se trage din această zonă, pentru că doamna Anca Boagiu este din zona comunei doljene Desa, în continuare nu se face nicio investiţie în zona Craiovei”, a mai spus Vasilescu.
Sursa: Agerpres