Ford Motor nu renunţă la mutarea producţiei modelului Ford Focus din Michigan în Mexic, a afirmat directorul general Mark Fields, şi pentru că clienţii americani cer preţuri scăzute pentru automobilele mici. În Mexic, salariile sunt cu 80% mai scăzute decât în SUA, scrie Agerpres.

Preţul de pornire pentru modelul Focus este de 16.775 dolari, mai puţin de jumătate decât preţul mediu plătit de consumatorii americani pentru vehiculele noi.

'Întotdeauna trebuie să începem cu consumatorul. Clientul cere un anumit nivel al preţului şi a valorii pe acel segment, şi este important pentru noi ca firmă să avem succes financiar cu acel produs', a declarat Fields într-un interviu acordat AP.

Acesta a dat asigurări că nu va fi pierdut nici un loc de muncă în SUA, iar fabrica din Michigan va produce două noi modele.

'Dacă lucrezi în acea fabrică, ai acum mai multe asigurări legate de locul de muncă deoarece vor veni două noi produse, în loc de unul', a explicat şeful Ford.

Recent, Trump a ameninţat că va impune un tarif de 35% companiilor care construiesc noi fabrici peste hotare şi vând produsele în SUA.Fields a declarat că tarifele nu pot fi impuse companiilor individuale, ci doar întregului sector, astfel încât vor afecta toată industria auto. 

Alţi producători auto care exportă în SUA vehiculele produse în Mexic sunt Nissan, General Motors, Fiat Chrysler şi Toyota.
Întrebat dacă este îngrijorat de ameninţările privind impunerea unor tarife, Fields a răspuns: 'Desigur. Întotdeauna analizăm riscurile şi oportunităţile'.

Şeful Ford şi-a exprimat, însă, optimismul că politicile de stimulare a creşterii anunţate de Trump vor ajuta industria auto: 'Credem cu tărie că vor prevala politicile corecte deoarece cred că toţi împărtăşim aceleaşi obiective: Vrem o economie americană solidă şi vom continua să ne aducem contribuţia la realizarea acestui obiectiv'.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.