Investiţiile sunt realizate cu ajutorul "Ford Motor Company Fund and Community Services", care a funcţionat de peste 60 de ani cu finanţare permanentă de la Ford Motor Company şi care colaborează cu parteneri din toată lumea pentru a promova condusul preventiv, educaţia şi viaţa comunităţilor locale.

"Suntem fericiţi să putem să investim într-o serie de programe adresate comunităţii şi în plus să schimbăm lucrurile în bine la Craiova, deoarece aceasta este casa noastră, la fel ca şi a celorlalţi cetăţeni ai oraşului. Aceasta face parte din ADN-ul Ford şi din angajamentul nostru global de a crea o lume mai bună", a declarat Jan Gijsen, preşedintele Ford România, potrivit unui comunicat de presă.

Angajaţii Ford România activează în cadrul Corpului de Voluntari Ford România, care numără peste 350 de membri. Ei vor lucra împreună în comunitate în zilele fără producţie pentru diverse activităţi precum curăţarea spaţiilor publice, modernizarea grădiniţelor, îmbunătăţirea condiţiilor la Grădina Botanică din Craiova şi în alte proiecte.

"Fabrica din Craiova joacă un rol foarte important pe harta de producţie a mărcii Ford şi sunt foarte mândru să văd astăzi că angajaţii noştri din România îmbrăţişează tradiţia companiei privind grija faţă de ceilalţi şi importanţa actului de a da ceva înapoi comunităţii din care faci parte", a adăugat Gijsen.

Ford a alocat în această vară aproape 100.000 de dolari pentru anumite programe la Universitatea din Craiova, la grădiniţa "Căsuţa Fermecată" şi pentru echipamente medicale noi la Spitalul Judeţean din Craiova. AGERPRES