Constructorul american de automobile Ford va începe să producă începând cu 2011 o nouă maşină de mici dimensiuni în fabrica sa din România, a anunţat compania miercuri, relatează AFP.

„Autovehiculul pe care îl vom lansa în anul următor va fi o maşină mică. Vor fi… aproximativ 150.000 de unităţi pe an. Va fi un autovehicul unic. Nu va fi un autovehicul pe care îl avem în portofoliu în acest moment”, a declarat preşedintele pentru producţie şi relaţii de muncă al companiei americane Ford, John Fleming.

„Producţia noului model va începe spre sfârşitul anului viitor, probabil din septembrie”, a adăugat el, refuzând să furnizeze mai multe detalii privind autovehiculul „din motive de concurenţă”.

Fleming a recunoscut că Ford este în urmă cu realizarea planurilor sale pentru fabrica de la Craiova. Compania ar fi trebuit să producă până la 250.000 de unităţi până la sfârşitul lui 2011, conform acordului cu guvernul român.

„Suntem în întârziere, dar vom fi capabili să producem 300.000 de autovehicule până în 2013”, deşi producţia propriu-zisă va fi mai mică, de circa 225.00 de unităţi, a mai spus Fleming. El a adăugat că Ford intenţionează, de asemenea, să producă în fabrica de la Craiova un motor de înaltă tehnologie, care să asigure o economie de combustibil de 20%.

SURSA: Agerpres