Obiectivul Ford este de a ajunge pe locul trei până în 2020 şi de a-şi majora vânzările pe plan global cu 52%, de la 6,2 milioane în 2013 la 9,4 milioane de vehicule pe an, în următorii cinci ani.

În primul trimestru din 2015, vânzările Ford au urcat cu 9,4%, la 296.825 vehicule, în timp ce livrările Hyundai au scăzut cu 2%, la 282.305 unităţi, conform datelor furnizate de cele două companii. Astfel, Ford ajunge pe locul patru, în urma Volkswagen AG, General Motors şi Nissan, în privinţa vânzărilor pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Hyundai intenţionează să construiască a cincea sa fabrică din China, iar după finalizarea investiţiei grupul sud-coreean va putea produce anual 2,7 milioane de vehicule în China, faţă de 1,05 milioane de unităţi, în prezent.

Săptămâna trecută, Ford Motor şi partenerul său chinez au anunţat că vor investi 6,6 miliarde de yuani (1,08 miliarde de dolari) pentru a cumpăra şi moderniza o fabrică auto de la un producător auto din China care se confruntă cu dificultăţi.

Ford se alătură, astfel, altor companii auto străine care îşi majorează, anul acesta, capacitatea de producţie în China, chiar dacă se observă o încetinire a vânzărilor pe cea mai mare piaţă din lume. Tranzacţia va majora capacitatea de producţie a maşinilor de pasageri cu 200.000 de vehicule anual, a anunţat producătorul auto american.

În 2014, grupul german Volkswagen AG şi compania americană Ford au susţinut că încetinirea vânzărilor, în unele luni din 2014, a fost cauzată de capacitatea de producţie insuficientă din China.

Luna trecută, Ford a inaugurat la Hangzhou a şasea fabrică de asamblare pe care o deţine în China, unde va fi produsă o nouă versiune a modelului Edge destinată exclusiv pieţei chineze.

În urma investiţiei de 760 milioane de dolari în fabrica din Hagzhou, Ford va putea majora cu 250.000 de vehicule producţia sa în China, cea mai mare piaţă auto din lume. În acest fel, Changan Ford va putea produce, anual, 1,4 milioane de unităţi.

În ianuarie, Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a estimat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă vor creşte, în 2015, cu 7%, la 25,1 milioane de unităţi. Anul trecut, avansul a fost de 6,9%, la 23,5 milioane de unităţi.AGERPRES