Ford B-Max cu numărul 100.000 este un model Titanium de culoare Panther Black echipat cu un motor pe benzină de tehnologie avansată EcoBoost de 1 litru, fabricat tot la Craiova.

Uzina de la Craiova este unica locaţie Ford unde se produce acest model şi unde se asamblează, în prezent, câte un B-Max la fiecare 70 de secunde. Conform datelor oficiale, în 2013, Ford B-Max a înregistrat vânzări de peste 67.000 de unităţi în Europa, peste 80% dintre clienţi fiind interesaţi de funcţia SYNC, sistemul de conectivitate cu activare vocală.

Sistemul este dotat cu Emergency Assistance, câştigătorul unui premiu Advanced Award din partea Euro NCAP, funcţie care poate alerta operatorii de servicii de urgenţă locale în 26 de limbi vorbite din 40 de regiuni europene.

B-Max a obţinut punctajul maxim de 5 stele din partea autorităţii independente de testare a siguranţei la coliziune, EuroNCAP, iar, pe de altă parte, a câştigat atât premiul internaţional AutoBest 2013, cât şi distincţia Autonis pentru Cel mai frumos monovolum al anului 2012, acordat de către cititorii revistei germane Auto Motor und Sport.

Uzina de autovehicule de la Craiova construieşte, la ora actuală, aproximativ 370 de unităţi B-Max pe zi. În afară de acest model, Ford produce la Craiova motoarele pe benzină de tehnologie avansată EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri, acesta din urmă echipând modelele Ford din America de Nord şi Asia.