„Din păcate, judeţul Neamţ este codaş la absorbţia de fonduri europene. Vorbim de o sumă ridicolă de 1,6 milioane euro, vorbim de o oportunitate aproape ratată, absorbţia celor 255 milioane euro pentru îmbunătăţirea accesului la apă.

Vorbim de o administraţie publică la Consiliul Judeţean fără viziune, retrogradă, netransparentă şi cu totul neperformantăi”, a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi.

Fondurile europene reprezintă o oportunitate uriașă

Acesta a ținut să sublinizeze că fondurile europene reprezintă o oportunitate uriașă pentru România, în următorii ani.

„Avem şansa celor 80 de miliarde de euro, bani europeni, şi o bună parte din acei bani trebuie să ajungă în Neamţ.

În mod special, din fondurile direct de la Bruxelles, dar mai ales din cele 2,8 miliarde euro Programul Operaţional Sănătate voi sprijini echipa lui Mugur Cozmanciuc şi a primarilor liberali pentru a atrage investiţii europene pentru spitalul judeţean, pentru spitalele din Roman şi Bicaz, şi celelalte unităţi sanitare din Neamţ.

Sănătatea este o prioritate pentru echipa liberală”, a precizat Cristian Buşoi.

Dorește să dezvolte sistemul sanitar din județul Neamț

„Unul din obiective este spitalul din Bicaz, parte componentă a proiectului pe care îl vom dezvolta în ideea Centrului de Excelenţă în Sănătate pentru o dezvoltare unitară a sistemului sanitar din Neamţ.

Consiliul Judeţean nu a accesat fonduri pentru acest sector. Împreună vom dezvolta spitalul din Bicaz, iar suma pe care o poate accesa unitatea sanitară este de cel puţin 15 milioane de euro.

Programul în domeniul sănătăţii este o soluţie pentru ca judeţul Neamţ să devină un punct de reper”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Conferinţa de presă a fost organizată în faţa spitalului din Bicaz, redeschis cu susţinerea lui Cristian Buşoi când era directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi a fostului ministru liberal al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.