Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European susține că România trebiue să se grăbească și să absoarbă „și ultimul euro cent care ne-a fost alocat”.

„80 de miliarde de euro obținute de președintele Klaus Iohannis pentru România, la Bruxelles. Țara noastră trebuie să absoarbă și ultimul euro cent care ne-a fost alocat

România a înregistrat un succes major la Summitul Consiliului European desfășurat în aceste zile. Suma obținută pentru România de către președintele Klaus Iohannis în urma negocierilor este considerabilă. Vom avea la dispoziție 79,9 miliarde de euro din planul de recuperare de 750 de miliarde euro și bugetul multianual 2021 – 2027 al UE, în valoare de 1.074 de miliarde de euro”, susține Bușoi.

Succesul diplomației românești

Totodată, acesta susține că succesul României trebuie apreciat, având în vedere faptul că toate țările europene își doresc să beneficieze de acești bani.

„Este un succes al președintelui României, al diplomației românești, care trebuie pe deplin apreciat, mai ales în acest context extrem de complicat, când aproape toate țările din componența UE au dificultăți și își doresc să beneficieze cât mai mult de fondurile UE.

Guvernul trebuie acum să găsească cele mai bune soluții pentru ca acești bani să fie absorbiți până la ultimul euro-cent. Nu trebuie să mai avem disfuncționalități și rateuri în aborbția acestor bani, așa cum am avut de-a lungul ultimilor ani. Economia României are nevoie de aceste fonduri și depinde doar de noi să fructificăm această oportunitate pentru a crea bunăstare.

Avem nevoie de infrastructură, de spitale noi, performante cu medici bine pregătiți, de accelerarea procesului de digitalizare și modernizarea administrației în beneficiul cetățenilor”, mai scrie Bușoi.