Proiectul este coordonat de Ministerul Justiţiei și are ca beneficiari, Direcţia Naţională Anticorupţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratul General al Poliţiei Române. Acesta va fi implementat în parteneriat cu Franţa – Şcoala Naţională de Magistratură, Germania – Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională şi Spania – Institutul de Studii Fiscale.
Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea capacităţii de prevenire şi luptă împotriva criminalităţii economice şi financiare la nivelul Uniunii Europene, prin intensificarea eforturilor de combatere a activităţilor infracţionale de spălare a banilor şi promovare a recuperării bunurilor rezultate din aceste activităţi ilicite.
Prin intermediul acestui proiect se dorește realizarea unui schimb de bune practici între specialiştii din statele membre UE partenere (judecători, procurori, poliţişti, alte categorii de experţi), precum şi lansarea unor sesiuni de instruire a practicienilor din cadrul instituţiilor cu atribuţii în combaterea criminalităţii economice şi financiare.
Astfel, în cadrul activităţilor proiectului vor fi identificate soluţii viabile pentru problemele întâlnite în practică de către specialişti în aplicarea legislaţiei europene în domeniul combaterii spălării banilor şi al recuperării bunurilor. De asemenea, vor fi formulate recomandări cu privire la aplicarea unor mecanisme mai eficiente pentru o mai bună punere în aplicare a legislaţiei europene.

Te-ar putea interesa și: