Fondul suveran de investiţii al Chinei a făcut astfel ultima dintr-un şir de achiziţii în cea mai mare economie europeană.

Într-un comunicat de presă, grupul german de imobiliare BGP a informat că a fost vândut unor vehicule de investiţii consiliate de Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREF) pentru o valoare de peste 1,1 miliarde de euro, incluzând datoriile. 

Cu toate acestea, potrivit unor surse din apropierea tranzacţiei, majoritatea fondurilor implicate în această tranzacţie au venit de la China Investment Corp. 

În acest an, companiile chineze au făcut mai multe achiziţii în Germania, printre care s-a numărat şi preluarea producătorului de roboţi industriali Kuka pentru 4,5 miliarde de dolari. Preluarea BGP reprezintă însă prima investiţie majoră chineză pe piaţa rezidenţială din Germania. 

BGP a fost înfiinţat în 2005 ca o societate mixtă între grupul australian de investiţii Babcock & Brown şi grupul de imobiliare GPT şi la un moment dat avea o valoare de patru miliarde de euro. Între timp multe din activele sale au fost vândute. Apartamentele deţinute de BGP sunt amplasate în special în Berlin şi landul Renania de Nord–Westphalia şi reprezintă unul din cele mai mari portofolii private de apartamente din Germania scoase la vânzare. 

Cu active în valoare de 814 miliarde de dolari, China Investment Corp este unul din cele mai mari fonduri suverane de investiţii din lume. 

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: