Potrivit sursei citate, administratorul FP – Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti – a depus spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentaţia pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare în scopul derulării celui de-al patrulea program de răscumpărare aprobat de acţionari în luna aprilie 2014.

'Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti (administratorul Fondului) în calitate de administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor Fondul Proprietatea SA (Fondul), doreşte să informeze acţionarii că a depus spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentaţia pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare în scopul derulării celui de al patrulea program de răscumpărare aprobat prin Hotărârea Acţionarilor nr. 9/28 aprilie 2014. (…) Prin această ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere 750.000.000 de acţiuni de la acţionarii Fondului', se menţionează în comunicatul FP.

Administratorul Fondului precizează că Raiffeisen Bank a fost selectată să asiste în executarea acestei operaţiuni.

Detaliile complete ale ofertei vor fi anunţate după obţinerea aprobării din partea ASF, care ar trebui obţinută în termen de 10 zile lucrătoare, potrivit reglementărilor în vigoare. În acest context, FP raportează, de asemenea, că execuţia zilnică a programului de răscumpărare pe piaţa reglementată a fost suspendată începând cu 16 octombrie 2014.

'Orice reluare după închiderea ofertei va fi anunţată din timp', subliniază FP.

Fondul Proprietatea a fost înfiinţat în 28 decembrie 2005 ca fond închis de investiţii, creat cu scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de regimul comunist (1945-1989) şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Administratorul unic este Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom.

Începând cu data de 25 ianuarie 2011, acţiunile Fondului sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Fondul Proprietatea a încheiat primul trimestru din 2014 cu pierderi de 79 milioane lei, de 14 ori mai mari faţă de cele din perioada similară din 2013, care s-au cifrat la 5,6 milioane lei. AGERPRES