„Domeniul agro-alimentar este unul de viitor, iar piaţa din România este în plină dezvoltare şi are potenţial mare, având în vere că există în jur de 21 milioane persoane care au nevoie de mâncare. În acest sector este bine de investit în această perioadă pentru că în câţiva ani va fi unul de succes”, a spus Shachar Shaine.
El a arătat că pentru preluarea Integra, fondul de investiţii  cheltuit în jur de 10 milioane euro, sumă care cuprinde atât acoperirea datoriilor către furnizori şi stat, cât şi injecţia de capital efectuată în firmă şi plata către vechii acţionari.
Fondată în 1991, Integra deţine, începând cu 2007, o fabrică de tranşare, ambalare şi depozitare a cărnii cu o capacitate de producţie de 1.500 de tone pe lună. Integra are 200 de angajaţi în fabrica din Chitila, acţionarii anteriori ai Integra fiind Integra Import Export şi Lucian Stăncescu. Discuţiile de preluare au durat aproape un an, demarând în luna mai a anului trecut.
“Trei motive au stat la baza deciziei de achiziţie a companiei. Primul motiv a fost legat de domeniul în care activează, piaţa de procesare a cărnii ridicându-se acum la un milliard euro şi este în dezvoltare. Apoi, firma avea o bază foarte bună, având standard de producţie ridicate şi o bună relaţie cu furnizorii şi clienţii. Cel de-al treile motiv a fost legat de potenţialul de dezvoltare al firmei. Este adevătrat că avea şi puncte slabe, fiind o companie aflată în dificultate financiară, dar discutând cu vechii lor parteneri de afaceri am constatat că are un bun renume, fiind o marcă foarte bun”, a spus Shachar Shaine.
Pentru anul acesta, investitorii doresc să ajungă la capacitate maximă de producţie, acum fiind la 60% şi realizând 1.500 tone pe lună. “Până la finalul acestui an sperăm să inmtrăm pe profit. În plus, peste trei ani dorim să dublăm cifra de afaceri. În 2010, aceasta a fost de 110 milioane lei. Oricum, în aceşti ani vrem să nu scoatem nici un ban din firmă, totul se reinvesteşte”, a arătat Amir Krenzia.
El a precizat că trendul european este către mâncarea semipreparată şi gătită, iar firma Integra se va orienta şi către astefl de produse, în şase luni urmând să demareze producţia. “Vom avea în primă fază denoie de 30 angajaţi, iar până la finalul anului, probabil vom angaja 50 oameni”, a mai spus Amir Krenzia.
Compania Integra furnizează carne către marile reţele de hipermarketuri, dar şi către sectorul HoReCa. Fondul HKD a fost creat special pentru investiţii în agricultură şi industria alimentară.