'Primii beneficiari sunt patru tineri din Bucureşti, Argeş şi Tulcea, care au accesat credite de la Alpha Bank şi CEC Bank. Conform Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice pot achiziţiona un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%, costul finanţării având o marjă maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M)', se arată în comunicatul citat. 

Potrivit comunicatului, de avantajele programului beneficiază persoanele care la data solicitării creditului au vârsta minimă de 18 ani şi capacitate deplină de exerciţiu şi care nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, nu înregistrează restanţe la plata altor credite bancare şi nu au obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat. 

'Potenţialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanţiei. Finanţatorii înscrişi în program sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, RCI Leasing România IFN, Porsche Bank România, CREDITCOOP, IFN Comsig Leasing S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN S.A., Banca Românească, Banca Transilvania şi Intesa SanPaolo Bank', se mai spune în comunicat. 

Programul 'Prima Maşină' are un plafon de 350 milioane lei pentru anul 2015, în vederea emiterii de garanţii pentru achiziţionarea de autoturisme noi.

SURSA: Agerpres