'Prin urmare, Grecia nu mai are datorii restante către FMI', a explicat Gerry Rice. Acesta a adăugat: 'Aşa cum s-a anunţat, FMI este gata să continue să asiste Grecia în eforturile de redresare a economie şi de revenire a stabilităţii financiare'. 

Luni, Grecia a plătit luni 4,2 miliarde de euro, reprezentând principalul şi dobânzile dintr-un împrumut acordat anterior de BCE, şi a rambursat un credit de 500 milioane de euro către Banca Centrală a Greciei. 

Reprezentanţii creditorilor internaţionali (UE, BCE şi FMI) şi ai fondului de salvare al zonei euro (ESM) se vor afla în curând la Atena, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al executivului european, Margaritis Schinas. 

Săptămâna trecută, Grecia a obţinut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienţi pentru a asigura finanţarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaţionali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile, a cărui valoare este estimată la 86 de miliarde de euro, ar urma să dureze mai multe săptămâni. 

AGERPRES