Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările referitoare la creşterea economiei Germaniei, considerând că redresarea este fragilă, transmite Reuters.

PIB-ul Germaniei ar putea avansa cu 1,2% în 2010, se arată într-un raport al Fondului, sub ritmul de 1,5% anticipat anterior de instituţie.

Creşterea economică ar putea să se accelereze la 1,7% în 2011, dar estimarea este sub ritmul de 1,9% prognozat iniţial de FMI.

„Redresarea economică va fi moderată şi fragilă, reflectând dependenţa de cererea pentru exporturi şi influenţa riscurilor care se menţin în sectorul financiar”, se arată în raport.

Economia Germaniei a fost puternic afectată de recesiune, în 2009, şi a înregistrat o contracţie de 5%.

FMI recomandă autorităţilor germane să stimuleze cerere internă, dar recunoaşte că va fi dificil, în condiţiile în care în paralel trebuie să retragă, din 2011, măsurile de susţinere a economiei.

Instituţia a avertizat totodată că orice reducere a impozitelor, în 2011, trebuie însoţită de măsuri bugetare de compensare.

Coaliţia guvernamentală condusă de cancelarul Angela Merkel a aprobat în acest an un program de scutiri şi reduceri de impozite de 8,5 miliarde de euro şi discută dacă să aplice noi măsuri de acest tip din 2011.

SURSA: Mediafax