Aceasta este a doua revizuire în scădere, consecutivă, efectuată de FMI în raportul 'Perspectivele Economice Globale', şi se datorează unei 'recuperări neregulate', SUA urmând să înregistreze creştere în a doua jumătate a anului şi zona euro să fie afectată de 'incertitudinea privind o încetinire persistentă'.

În ceea ce priveşte Statele Unite ale Americii, prima economie mondială, se pare că recuperarea se va consolida, cu o creştere estimată pentru acest an la 2,2%, cu cinci zecimi mai mult decât estimase FMI în iulie, şi la 3,1% pentru 2015, nivel similar cu cel din previziunile anterioare.
Evoluţia se datorează, în principal, unor 'condiţii financiare favorabile', avansului notabil al ajustărilor fiscale, unei mai mari consolidări a economiilor gospodăriilor şi unei 'pieţe imobiliare mai sănătoase' în SUA, conform raportului FMI.
În ceea ce priveşte previziunile pentru zona euro, acestea au 'suferit' o reducere de trei zecimi pentru 2014, experţii FMI estimând o creştere de 0,8%, şi de două zecimi pentru 2015, până la 1,3%.

Încetinirea se datorează reducerii generalizate a previziunilor pentru 2014 privind marile economii din zona euro, cu Italia în recesiune estimată la minus 0,2% (cu cinci zecimi mai puţin decât în iulie), Franţa cu o creştere de 0,4% (cu patru zecimi mai puţin) şi surprinzătoarea 'fragilitate' a Germaniei, care, conform noilor calcule ale FMI, va creşte cu 1,4% (cinci zecimi mai puţin).
O surpriză este economia spaniolă, care, după o acută recesiune, are acum revizuite în creştere previziunile cu o zecime, atât pentru 2014, cât şi pentru 2015, la 1,3%, respectiv 1,7%.
Ţările emergente, ale căror previziuni au fost, de asemenea, revizuite în scădere, îşi vor continua expansiunea, dar la un nivel mai scăzut faţă de anii anteriori, şi vor creşte cu 4,4% în 2014 (o zecime mai puţin faţă de cât se estima în iulie) şi cu 5% în 2015 (cu două zecimi mai puţin).