Florin Roman va depune plângere penală, după ce a fost scos din ședința plenului reunit: M-au blocat prin forță să îmi exercit mandatul constituțional

Pe rețeaua de socializare, Florin Roman a anunțat că va depune plângere penală pentru ceea ce s-a întâmplat joi, înaintea citirii moțiunii de cenzură. Acesta spune că nu i s-a dat dreptul de a-și exercita mandatul constituțional.

”Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-au blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!”, spune acesta.

Ședințele plenului sunt conduse alternativ

În plus, Florin Roman a spus că ședințele plenului sunt conduse alternativ de președinții Camerei Deputaților sau al Senatului, citând regulamentul intern.

Acesta mai spune că atribuțiile președintelui Camerei Deputaților i-au fost încredințate, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

”Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputatilor! Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!”, a mai notat acesta.

Solicită demisia Ancăi Dragu

Mai mult decât atât, acesta cere demisia președintelui Senatului, Anca Dragu, pentru că a încurajat actele de huliganism.

”Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional! Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, este mesajul lui Florin Roman.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin