Dan Vîlceanu a fost sancționat

În ședința conducerii Camerei Deputaților, Gabriel Andronache, liderul deputaților din PNL, a anunțat că s-a luat decizia de a impune cea mai severă sancțiune pentru Dan Vîlceanu.

Decizia vine în urma incidentului în care a fost implicat Florin Roman, membru al PNL.

Așadar, Gabriel Andronache spune că sancțiunea constă într-o reducere cu 50% a indemnizației pentru o perioadă de 6 luni. De asemenea, sancțiunea constă și în limitarea la 10 secunde a intervențiilor sale în cadrul plenului, pentru o perioadă de 3 luni.

Măsurile intră în vigoare începând de azi, 27 mai.

”Astăzi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat propunerea Comisiei Juridice de sancţionare a d-lui Dan Vîlceanu cu sancţiunea maximă de reducere cu 50% a indemnizaţiei (pe o perioadă 6 luni) şi limitarea la 10 secunde (pe o perioadă de 3 luni) a luărilor de cuvânt în cadrul plenului. Sancţiunea se aplică de azi!”, spune Andronache Gabriel, liderul Grupului parlamentar al deputaţilor PNL.

Gabriel Andronache
Gabriel Andronache / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Sancțiunea vine pe fondul comportamentului violent al lui Vîlceanu

Liberalul menționează că această măsură disciplinară a fost impusă în urma comportamentului agresiv manifestat de Dan Vîlceanu, un deputat neafiliat, îndreptat împotriva colegului său Florin Roman, deputat PNL, în cadrul ședinței de săptămâna trecută a Camerei Deputaților.

”Am fost mereu împotriva manifestărilor violente în activitatea parlamentară, fie că sunt de natură fizică sau de natură verbală. Grupul parlamentar al deputaţilor PNL a dezavuat în permanenţă comportamentul violent, sens în care a iniţiat toate proiectele de modificare a regulamentelor- împreună cu partenerii de coaliţie- prin care sunt înăsprite sancţiunile aplicate pentru comportament inadecvat în exercitarea calităţii de parlamentar.

Vom continua să propunem înăsprirea Regulamentelor până când vom exclude orice formă de violenţă din comportamentul parlamentarilor”, precizează liberalul.

Dan Vîlceanu
Sursă: Facebook, Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu l-a agresat pe Florin Roman

Săptămâna trecută, deputatul PNL Florin Roman a dezvăluit că a fost agresat de către deputatul Vîlceanu. El spune că acest lucru s-a întâmplat în timp ce ieșeau din sala de plen.

Concret, Florin Roman spune că Dan Vîlceanu i-a aplicat o lovitură cu genunchiul în zona nasului.

El a relatat că Vîlceanu a încercat să-l muște și l-a strâns de gât. Roman a declarat că intenționează să solicite sancționarea deputatului pentru actul de violență și să depună o plângere penală împotriva acestuia.

Conform înregistrărilor de pe camerele de supraveghere din Parlament, incidentul între Dan Vîlceanu și Florin Roman a avut loc în anticamera sălii de plen. Cei doi s-au împins, iar Vîlceanu a încercat să-l muște pe liberal, ținându-l de gât.

Florin Roman, PNL
SURSA FOTO: Facebook, Florin Roman

A ieșit raportul INML

Surse parlamentare au indicat că raportul INML în legătură cu agresiunea asupra deputatului PNL Florin Roman confirmă leziunile suferite, pentru care acesta a necesitat 5 zile de îngrijiri medicale.

Astăzi, liberalul intenționează să înregistreze o plângere la Parchetul General, acuzând fapte de ultraj, agresiune și loviri.