Într-un interviu acordat pentru RFI, deputatul PNL Florin Roman a declarat că şi-ar dori ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia partidului, la Congresul din 25 septembrie.

Întrebat dacă şi-ar dori ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia partidului, la Congresul PNL din toamnă, Florin Roman a răspuns că și-ar dori într-adevăr ca în partid să existe competiție.

Totodată, el a mai precizat că PNL-ul nu se compară cu PSD-ul care, de obicei are un candidat unic. Liberalul a anunțat că își dorește să existe cât mai mulți candidați pentru a putea fi loc de alegeri corecte.

“Da, îmi doresc să existe competiţie, îmi doresc să fie cât mai mulţi candidaţi la preşedinţia partidului. Eu cred că Florin Cîţu îşi va depune candidatura şi cred că e bine să avem competiţie la vârful partidului, pentru că noi nu suntem PSD, unde, de regulă, se vine cu un candidat unic”, a spus Florin Roman, la RFI.

Florin Roman îl susține pe Florin Cîțu?

Totuși, deputatul liberal a evitat să spună clar dacă l-ar susţine pe Florin Cîţu la preşedinţia PNL. În același timp, el a mai vorbit și despre liderul actual, al partidului. Flroin Roman consideră că Ludovic Orban, a furat startul când şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat.

El a mai subliniat faptul că, potrivit statutului PNL, candidaturile sunt anunțate în momentul în care se declanșează procedurile pentru alegerile interne și nicidecum cu câteva luni înainte.

Floriin Roman susține totodată că liberalii își doresc să facă toate procedurile conform Statutului.

“Cred că Ludovic Orban a furat startul în momentul în care şi-a anunţat candidatura. Conform Statutului PNL, candidaturile sunt anunţate în momentul declanşării procedurilor pentru alegerile interne. Eu nu vreau să fur startul şi probabil că nici Florin Cîţu nu a vrut să fure startul. Vom face toate aceste lucruri conform Statutului”, a afirmat el.