Florin Piersic, aproape de externare: Medicii oferă detalii despre starea sa de sănătate

Marele actor Florin Piersic urmează să fie externat în zilele următoare de la Spitalul de Ortopedie Foișor, unde a fost tratat pentru o infecție la genunchi. Medicii au oferit informații despre evoluția stării sale de sănătate și planurile de recuperare.

Adelina Moise, medic ATI la Spitalul de Ortopedie Foișor, a explicat că primele zile de tratament pentru Florin Piersic au fost destul de dificile, din cauza stării sale fragile. Cu toate acestea, după detubare, Piersic și-a revenit treptat, reușind să se deplaseze singur prin salon și menținându-și binecunoscuta veselie.

Medicul a subliniat că actorul le aduce zilnic bucurie echipei medicale și că este extrem de nerăbdător să se întoarcă pe scenă, mărturisind des că îi lipsește publicul său.

„Primele zile au fost destul de complicate, fiind un caz fragil. Mi-a zâmbit când l-am detubat. Ulterior, primele zile au fost destul de complicate, fiind un caz fragil.

Face pași singur prin salon și este glumeț. Ne bucură în fiecare zi. Este dornic să se întoarcă pe scenă. Tot repetă că îi este dor de publicul lui”, a povestit Adelina Moise, medic ATI la Spitalul de Ortopedie Foișor, pentru Antena 3 CNN.

Planuri de recuperare: În căutarea stabilității

Specialiștii au precizat că Florin Piersic trebuie să continue cu procedurile de recuperare. Șerban Dragosloveanu, medic chirurg ortoped și manager al Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor, a explicat că Florin Piersic își revine progresiv și este activ în activitățile zilnice, precum mersul la baie și deplasarea prin salon.

Scopul principal al tratamentului a fost eliminarea infecției, obiectiv realizat în proporție de aproximativ 90%. În prezent, urmează perioada de recuperare, în care Piersic trebuie să învețe să se miște pe proteza temporară și să-și consolideze starea de sănătate cardiacă. Evoluția sa pe viitor rămâne sub observație, însă medicii sunt mulțumiți că infecția a fost tratată cu succes.

„Merge la baie, se mișcă prin salon. Scopul pentru care dânsul a venit la noi a fost acela de a eradica infecția, lucru care a fost realizat undeva la 90%. Trebuie întâi să învețe să meargă pe această proteză temporară, să facă recuperare și să se stabilizeze cu inima.

Rămâne de văzut cum va fi evoluția în viitor. Cât timp infecția este eradicată, noi suntem mulțumiți”, a declarat Șerban Dragosloveanu, medic chirurg ortoped și manager al Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor.

În ciuda dificultăților inițiale, infecția la genunchi, tratată chirurgical și medicamentos, are o evoluție favorabilă, însă va necesita un tratament cu antibiotice pentru încă aproximativ șase săptămâni. Medicii sunt optimiști și speră că, în două-trei luni, Florin Piersic va putea să revină pe scenă.

Potrivit lui Gheorghe Mihai, medic rezident la Spitalul de Ortopedie Foișor, Florin Piersic este cunoscut pentru simțul său plin de umor, care rămâne prezent și în timpul recuperării sale. Cu toții speră că în decursul următoarelor 2-3 luni, actorul va fi din nou pe picioare și va putea să urce pe scenă, întorcându-se la pasiunea sa pentru artă.

„Face glume, așa cum îl știți. Noi sperăm ca în 2-3 luni să se poată urca pe scenă”, a adăugat Gheorghe Mihai, medic rezident la Spitalul de Ortopedie Foișor.

În ceea ce privește externarea, decizia finală va fi luată la sfârșitul acestei săptămâni. Până atunci, Florin Piersic continuă să își înveselească medicii și personalul spitalului cu replicile sale celebre și a promis că îi va invita la primul său spectacol după recuperare.