Marcel Ciolacu a explicat că moțiunea de cenzură va fi depusă în actuala sesiune parlamentară iar social democrații vor încerca să „creioneze” o majoritate pentru răsturnarea Guvernului.

„Avem această obligaţie din votul românilor. Votul românilor a fost foarte clar că PSD trebuie să desemneze prim ministrul, am câştigat alegerile la o diferenţă de 5 procente”, a declarat șeful PSD la Antena 3.

Marcel Ciolacu pregătește răsturnarea Guvernului

„Până se va creiona o altă majoritate în Parlament o să funcţioneze actualul Guvern. Începem cu prima moţiune simplă, de bun-simţ şi necesară, împotriva ministrului Sănătăţii şi în această sesiune vom veni şi cu moţiunea de cenzură şi vom încerca să creionăm o majoritate să răsturnăm acest Guvern”, a adăugat acesta.

De asemenea, Ciolacu a susținut că cei care se află în momentul de față la Palatul Victoria „nu se pricep să guverneze”.

„Nu au specialişti, nu ştiu să gestioneze pandemia, nu au avut capacitatea de a crea un parteneriat între ei şi populaţie. Pentru ca populaţia să aibă încredere, acest parteneriat îl câştigi prin specialişti. Noi, când am văzut că este pandemie, primii oameni pe care i-am abordat de a veni în Parlamentul României au fost domnii Streinu Cercel şi Rafila, cei mai buni specialişti în domeniu”, a conchis șeful PSD.

Moțiune împotriva ministrului Sănătății

PSD a depus în data de 10 februarie moțiunea simplă pentru Sănătate, intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”. Aceasta ar urma să intre în dezbatere săptămâna viitoare.

„Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată: ‘Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor’, moţiune iniţiată de 109 deputaţi ai Partidului Social Democrat. Solicit Biroului permanent ca această solicitare să se regăsească astăzi pe ordinea de zi, să stabilim calendarul pentru dezbatere şi vot. De asemenea, sper ca, la finalul dezbaterilor, domnul Vlad Voiculescu să demisioneze şi, dacă nu are decenţa să o facă, să fie demis de urgenţă de premierul Florin Cîţu”, a afirmat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.