Florin Cîțu, mesaj dur pentru Nicușor Dan: Coaliția plătește dacă primarul nu-și face treaba

Marți seara, premierul Florin Cîțu s-a arătat nedumerit de faptul că Nicușor Dan nu a intrat în Partidul Național Liberal, cu toate că PNL l-a susținut pentru funcția de primar general al Capitalei.

Prim ministrul a declarat că a face parte din Partidul Național Liberal este o mândrie, subliniind că PNL va deveni cel mai mare partid politic din România.

„Sunt nedumerit că nu a intrat în PNL. Existau foarte mult variante. Să fii membru al PNL este o mândrie. Vom fi cel mai mare partid politic din România.”, spune acesta.

”Coaliția decontează dacă primarul nu-și face treaba”

Șeful Executivului a precizat că l-a mai întrebat pe Nicușor Dan de ce a ales să nu intre în PNL. Florin Cîțu a spus că înainte să iasă public și să vorbească despre execuția bugetară, ar dori să poarte o discuție cu primarul general al Capitalei.

El a mai spus că atunci când merge pe stradă este întrebat de oameni ”de ce nu este iarba tăiată” sau ”de ce nu este ridicat gunoiul”, iar el le răspunde că va transmite aceste probleme primarului.

”Am mai vorbit cu el, l-am întrebat de ce nu a intrat. Am vorbit despre rectificarea bugetară. Vreau să am o discuție cu primarul general înainte să ies public să vorbesc despre execuția bugetară.

Merg pe stradă și mă întreabă de ce nu e tăiată iarbă, de ce nu se ridică gunoiul. Și atunci le spun că voi transmite primarului general. Această coaliție decontează dacă primarul nu-și face treaba.”, spune premierul.

Găsirea soluțiilor este mai complicată

Florin Cîțu a declarat că este important să se discute despre ceea ce se întâmplă cu consilierii PNL, subliniind că dialogul prin presă poate complica găsirea soluțiilor.

”E important să ținem aceste discuții, despre ceea ce se întâmplă cu consilierii PNL, între noi.Dacă dialogul se face prin presă, când vrei să găsești soluții e mai complicat”, a spus Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin