Președintele Senatului Anca Dragu a reacționat acid după ce premierul Florin Cîțu i-a solicitat demisia în urma deciziei CCR. Mai exact, aceasta susține că șeful Executiului nu vrea altceva decât să demită mai mulți oameni.

Ea a subliniat faptul că Florin Cîțu a demis mai mulți mniștri, secretari de stat, subprefecți, dar și șefi de instituții. În acest context, Anca Dragu precizează că ea nu poate fi demisă, iar acest lucru îl disperă pe premier.

Totodată, aceasta a mai menționat că cel mai probabil Florin Cîțu a promis deja funcția ei altcuiva, iar acum este nevoit să scape de ea. În ceea ce privește moțiunea de cenzură, Anca Dragu precizează că potrivit comunicatului CCR, acest demers trebuie continuat.

„Știu că premierul Cîțu dorește să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniștrii, toți secretarii de stat, șefii de instituții, prefecți, subprefecți. Pe mine nu mă poate demite și asta îl disperă pe premierul Cîțu. Probabil a promis cuiva această funcție și nu poate să livreze. Dacă citim comunicatul CCR, cred că ne dă dreptate.

Spune negru pe alb că trebuie continuat procesul moțiunii de cenzură, că nu poate fi împiedicat sub nicio formă acest proces și mai spune că este o încălcare a principiilor care stau la baza statului de drept”, a spus Dragu, în cursul zilei de miercuri, la Parlament.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece

În același timp, președintele Senatului mai precizează că se declară optimistă. În opinia sa, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu o să treacă. Ea a mai adăugat că nu se mai gândește la alte scenarii referitoare la CCR, adăugând că în situația actuală nu există niciun motiv pentru care moțiunea de cenzură să nu treacă.

„Nu văd un asemenea pericol (n.r.: de a ajunge din nou la CCR, dar cu două moțiuni) și nu cred că ar trebui să analizez tot felul de scenarii. Politicienii au puțină logică și nu fugim rapid la CCR. Așa cum arată acum situația moțiunea va trece”, a spus Anca Dragu, la Parlamentul României.

Amintim faptul că în cursul zilei de marți, după stabilirea pentru marțea viitoare a moțiunii de cenzură PSD, conducerea PNL anunța că parlamentarii liberali vor fi excluși din partid dacă votează pentru demiterea Guvernului.