Florin Cîţu afirmă că rezoluţia privind excluderea colabărării cu PSD, propusă de Ludovic Orban, „nu avea niciun sens”. De asemenea, el adaugă că s-a decis într-o ședință anterioară ca liberalii să nu guverneze alături de social-democraţi.

„Pentru noi, soluţia de bază este guvernarea de dreapta împreună cu USR şi UDMR. Această rezoluţie, astăzi, la propunerea preşedintelui, nu avea niciun sens pentru că cu un BPN înainte votasem că nu vom guverna niciodată cu PSD. Deci sunt două… Dar am votat-o şi pe asta de astăzi”, a declarat Florin Cîţu sâmbătă după amiază.

La nivel european există semne de întrebare legate de alianţa cu formaţiunile extremiste

Despre a doua rezoluţie adoptată sâmbătă de Biroul Politic Naţional al PNL, rezoluţie propusă de Rareş Bogdan şi care exclude ideea unei colaborări cu formaţiuni extremiste,  Florin Cîţu a explicat că a fost de acord cu acest demers pentru că şi la nivel european există semne de întrebare legate de alianţa cu formaţiunile extremiste.
„În România este un precedent periculos şi cred că toată lumea se uită la această situaţie”, a adăugat primul ministru.

Propunerilor politicienilor pentru BPN

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a propus, sâmbătă, Biroului Politic Naţional al PNL o rezoluţie simplă prin care să respingă „orice formă de colaborare cu PSD”.
„Eu am propus o rezoluţie simplă prin care să respingem orice formă de colaborare cu PSD”, a afirmat Orban la finalul şedinţei BPN. Conform acestuia, rezoluţia a fost adoptată unanimitate.
O a doua rezoluţie, propusă de Rareş Bogdan vizează susţinerea acordată Guvernului şi invitarea USR-PLUS la dialog, aceasta fiind de asemenea votată unanim. Documentul prevede de asemenea excluderea colaborării cu formaţiunile extremiste.
„Cerem clasei politice din România, tuturor partidelor care se definesc drept democratice, să izoleze ferm extremismul politic şi să refuze orice colaborare cu extremiştii, colaborare care nu face decât să credibilizeze ideologii nocive şi să erodeze democraţia. Niciun interes de partid nu poate justifica alianţe cu cei al căror ultim obiectiv este, de fapt, distrugerea democraţiei româneşti”, se arată în rezoluţia propusă de eurodeputatul Rareş Bogdan.
Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea