Florin Cîțu, liderul PNL, a fost invitat marți seară la TVR, acolo unde a vorbit despre măsurile luate de Ministerul Sănătății pentru valul 5 de COVID și despre certificatul verde obligatoriu în România.

Anunțul lui Florin Cîțu privind certificatul verde obligatoriu

„Ca să evaluezi ceva, trebuie să vezi. Putem fiecare să avem o opinie, dar nue ste normal, nu este profesionist. Plate există un plan la Ministerul Sănătății. Haideți să le dăm șansa celor de la MS și după aceea vom vedea dacă realitatea a infirmat sau nu acel plan de măsuri. Există un certificat verde, există un proiect la Camera Deputaților.

Eu cred că e o variantă de compromis, dacă se dorește în coaliție. Când am vrut să fac un proiect de lege, l-am depus la Parlament. E foarte simplu. În coaliție voi aduce din nou pe masă proiectul. UDMR știu că vrea. Atunci când am depus proiectul, rata de vaccinare a crescut. Când nu s-a mai discutat, s-a văzut că a scăzut. Totul e la PSD acum”, a explicat Florin Cîțu la TVR.

Mai mult, fostul premier par să fi trecut peste zilele în care se lupta cu PSD. Acum, calculele sunt altele, după ce nu s-a mai înțeles cu USR pentru formarea Guvernului, iar relația cu social-democrații funcționează aproape perfect spune liderul PNL: Prezent în studioul TVR, Florin Cîțu a dezvăluit că este mulțumit de modul în care partidul pe care îl reprezintă guvernează alături de PSD.

„Cred că este și eu cel puțin am spus că pe partea de guvernare doar ce e în afara programului de guvernare vreau să vorbim. Dacă vor să fie introduse lucruri noi trebuie să vină în coaliție. Eu nu intervin peste! Pe mine mă interesează ca PNL să fie gardianul măsurilor liberale. Guvernarea până acum merge bine.

Mai sunt astfel de postări cu ironie, care nu ar trebui să fie. Acest compromis, pentru a avea stabilitate, deocamdată funcționează. Pentru mine e foarte impornat să nu distrugem un echilibru câștigat greu! Orice derapaj o să fie sancționat în coaliție”, a mai transmis Florin Cîțu marți seară.