Ministrul de la Finanțe, Florin Cîțu, a declarat luni că Inspecţia Economică din Ministerul de Finanţe face controale la mai multe unităţi administrativ teritoriale şi primării, iar primul raport a fost deja trimis la DNA.

Totodată, ministrul a mai precizat că încă este așteptată finalizarea celorlalte rapoarte.

„Inspecţia Economică din Ministerul de Finanţe face controale la mai multe unităţi administrativ teritoriale, mai multe primării. Am început anul trecut cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. Primul raport a fost trimis deja către DNA. Aşteptăm şi finalizarea celorlalte rapoarte.

Zilele trecute a fost trimisă Inspecţia economică, la cererea primarului sectorului 1, către Primăria Sectorului 1. Acum suntem acolo în control. Înţeleg că sunt şi alte primării din Bucureşti unde vom primi această cerere”, a spus Cîţu.

Un prefect a cerut controlul

În același timp, ministrul de la Finanțe a mai amintit că, în urmă cu aproape o lună, Inspecţia Economică a fost trimisă în control la Consiliul Judeţean Neamţ, la cererea prefectului. Rezultatele încă sunt așteptate, a mai adăugat Cîțu. Totodată, el a mai precizat că odată ce raportul va fi finalizat, aceasta urmează să fie făcut public.

„Acum aproape o lună deja, Inspecţia Economică a fost trimisă în control la Consiliul Judeţean Neamţ, la cererea prefectului de acolo, şi aşteptăm rezultatele acelui control. Şi, nu în ultimul rând, în 17.11. 2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public.

În acest moment se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat îl vom face public”, a adăugat el.