Vești bune pentru români! Florin Cîțu: Câştigul salarial mediu nominal net și puterea de cumpărare, în creștere

Florin Cîțu a scris pe propria sa pagină de socializare că puterea de cumpărare a românilor înregistrează o creștere puternică. Potrivit premierul, „câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%”.

„Crește puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor! INS a anunțat ieri: „Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020. Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.”

Așa arată o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani”, a scris Florin Cîțu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie

De asemenea, premierul a punctat că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie, după o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%.

„Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%. „Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum. Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 față de aceeaşi perioadă a anului precedent.”

Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri.

Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toți românii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede. Reformă in toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început”, a punctat premierul în postarea respectivă.

Sursă foto: Facebook Florin Cîțu