Florin Cîțu, anunț de ultim moment de la Guvern. PNRR intră în dezbatere publică DOCUMENT

Premierul Florin Cîțu a vorbit vineri, după ședința de Guvern, despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Potrivit lui, PNRR va intra în dezbatere publică și urmează ca, săptămâna viitoare, să fie aprobat memorandumul pentru adoptarea mandatului prin care va fi negociat programul.

„Al doilea lucru discutat a fost PNRR, a fost al doilea test al acestei coaliţii, după bugetul pe 2021. PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024 ca să ne asigurăm că va fi implementat. Avem astăzi pentru dezbatere publică un PNRR care prezintă priorităţile României astăzi. Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră şi feroviară, şi autostrăzi vrem să facem prin acest program. Bineînţeles pentru reţeaua de gaze.

Vrem să construim spitale noi, spune foarte clar în acest program, şi bineînţeles măsuri sociale. Deci acordăm o importanţă priorităţilor, o reformă de care România avea nevoie şi reformele costă şi avem această finanţare E o şansă pe care nu o putem rata. Eu doar vreau să vă spun că astăzi intrăm în dezbatere publică, toată lumea va vedea programul şi săptămâna viitoare, printr-un memorandum, vom adopta mandatul prin care va fi negociat acest program”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.

PNRR va fi prezentat din nou Parlametului

Ulterior, premierul a mai spus că Planul Național de Redresare și Reziliență va fi prezenat din nou în Parlament dar că aprobarea acestuia va fi făcută de către Guvern.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost prezentat în comisiile parlamentare şi va fi prezentat din nou în Parlament, dar aprobarea şi dezbaterea se fac în Guvern”, a completat Cîţu.

Întregul Plan Național de Redresare și Reziliență poate fi accesat aici.