Noi critici extrem de dure la adresa Guvernului condus de Florin Cîţu din partea social-democraţilor. Declaraţiile îi aparţin chiar preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu.

“Nu suntem la primul val și suntem nepregătiți”

Liderul social-democrat vorbeşte despre o adevărată apocalipsă care va urma în România, dacă Executivul nu-şi schimbă radical abordarea în următoarea perioadă. Ciolacu arată că nu ne mai aflăm la primul val al pandemiei şi nu înţelege de ce există alte priorităţi în acest moment.

“Marea problemă este că nu suntem la primul val și suntem nepregătiți. Abia acum premierul i-a cerut ministrului Sănătății o listă cu ce s-a făcut în ultimele luni. În loc să prevenim, să vaccinăm, să testăm, noi am stat.

Am scos 100 de paturi de la ATI, deși se știa că vine valul 3. Sunt nepregătiți, au alte priorități. Nu înțeleg că depășirea acestei pandemii e prioritatea, nu ce fac ei”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu, invitat la România TV.

“A fost una dintre cele mai aberante măsuri!”

Preşedintele PSD enumeră şi câteva dintre măsurile “aberante” ale Guvernului şi subliniază că speră să nu se ajungă la un lockdown în perioada Paştelui.

“Doamne ferește, a fost una dintre cele mai aberante măsuri! În loc să deschizi mai multe piețe, pentru ca focarele să fie mai mici, ei au închis. La modul la care se gestionează, Doamne ferește de un lockdown, pentru vă vin sărbătorile pascale”, a mai precizat Ciolacu.

“Viața oamenilor nu o mai dă nimeni înapoi”

Liderul social-democrat prevede o adevărată apocalipsă în România, dacă autorităţile nu reuşesc să ţină pandemia sub control. Secţiile de Terapie Intensivă vor fi pline şi “vor muri oameni”, este semnalul de alarmă tras de Marcel Ciolacu.

“Cât timp nu facem prevenție și nu testăm în masă, nu vom stăpâni această pandemie. Se va bloca sistemul sanitar, ATI-urile vor fi pline și vor muri oameni. Viața oamenilor nu o mai dă nimeni înapoi”, a mai declarat liderul PSD.