Premierul Florin Cîţu anunţă că de luni începe etapa a III-a de vaccinare anti-COVID-19, peste 1,5 milioane de beneficiari fiind înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale.

Vestea cea mare dată de Florin Cîțu

”Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriţi să vă vaccinaţi, înscrierea se face prin intermediul listelor de aşteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veţi primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care aţi optat”, scrie premierul duminică pe Facebook.

El precizează că vaccinarea nu este obligatorie, dar este ”singura soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând”.

Sursa: RO Vaccinare / Facebook

”Împreună învingem pandemia!”, a fost mesajul transmis de prim-ministru.

Măsuri de maximă precauție în România. Ce se întâmplă cu vaccinul AstraZeneca

Potrivit informațiilor autorităților române, au fost retrase peste 4 mii de doze din lotul care ridicat semne de întrebare în Italia. Amintim că și alte țări europene au luat măsuri în ceea ce privește acest lot. Așadar, 4 țări europene dar și Thailanda au oprit vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce alte 7 state au decis suspendarea imunizării cu loturile suspecte.

Totuși, Spania, Germania, Franța și Marea Britanie au declarat că nu opresc vaccinarea cu acest vaccin.. Ministrul german al Sănătății a criticat decizia celorlalte state de a suspenda administrarea acestui vaccin.

„Regret că unele ţări din Uniunea Europeană au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Din ceea ce ştim până acum, beneficiul vaccinării este mult mai mare decât riscul”, a spus ministrul german, citat de DPA.
Amintim că primele suspiciuni au apărut la lotul 5300, din care nu au ajuns doze în România. Este cel de la care au pornit verificările în Austria și Danemarca, acolo unde doi oameni diagnosticați cu tromboză multiplă au murit, scrie știrileprotv.ro.