Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că succesul IMM Invest este incontestabil, beneficiind de credite 8.368 de firme.

„Succesul IMM Invest INCONTESTABIL!

Până acum:

8368 de firme!!!

7.2 miliarde lei credite acordate!!!

Un record absolut!

DEJA creditele prin IMM Invest reprezintă 10.5% din stocul total de credite în lei pentru companii. Anul trecut rata lunară de creștere a stocului de credite pentru companii era de aproximativ un miliard de lei pe luna.

Asa cum anticipam, IMM Invest, lansat de guvernul PNL, este cel mai important program pentru IMM -uri din ultimii 30 de ani.

#RomaniiTrebuieSaStie”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

Imediat au venit și comentariile din partea celor care îi urmăresc contul de socializare. „Adică 7% din cei care au aplicat, au primit credit. Intradevar, real succes!”, a fost una dintre remarci.

Un alt internaut a susținut cele afirmate de Ministrul Finanțelor.  „Confirm reusita programului. A fost o adevarata gura de oxigen”, a scris el.

În schimb, alți internauți au fost mai sceptici.

„Nicio diferenta! Si ceilalti au alocat bani din buget cu dedicatie. Si ei s-au laudat!”, a comentat unul dintre cei care îi urmăresc contul lui Florin Cîțu.

Tăriceanu a atacat dur programul

Trebuie menționat că IMM Invest a fost aspru criticat de Călin Popescu Tăruceanu. El a fost de părere că programul este un eşec total.

„Atâta vreme cât IMM Invest se desfăşoară prin bănci, băncile folosesc criteriile uzuale de acordare a creditelor. Adică nişte criterii foarte severe. (…) Banca nu este o instituţie de protecţie socială. Este o instituţie care trebuie să facă profit. Şi acţionarii nu judecă după câte credite a dat, ci după cât profit a făcut. (…) Din acest motiv am cerut Guvernului ca ajutoarele să le dea direct întreprinzătorilor, prin Ministerul de Finanţe”, a transmis fostul premier.

Tăriceanu a explicat că foarte puţine dintre firmele care şi-au depus solicitări au primit aprobări.

„Dacă mergem în ritmul ăsta, o să asistăm la falimente în şir şi pierderi de locuri de muncă. O să vină ăştia din străinătate şi o să cumpere. Deja capitalul românesc este un capital firav, o să fim şi mai slăbiţi după această criză”, a explicat acesta.