„A fost o poveste întreagă cu Referendumul. Nu am avut de ce să mă pronunţ, pentru că, pe de o parte, povestea cu familia e foarte clară pentru cine este creştin, e clar cum trebuie să se desfăşoare ea. Pe de altă parte, există îngăduinţa societăţii cu privire la lucruri care se întâmplă de mii de ani, din peşteră chiar. Acest referendum a împărţit lumea în două tabere. Pentru mine, orice idee de referendum trebuie să înceapă de la ideea de validare a referendumului, unde tot poporul ăsta, care nu-i al lui Dragnea, al lui Băsescu sau al lui Ştefan cel Mare, este poporul român… decide. Restul este doar o caterincă proastă marca Liviulică (n.r. – Liviu Dragnea). N-o să mai am prea multă răbdare să-i spun «Liviulică» acestui cetăţean.

Pentru că absolut tot ce se întâmplă în România de doi ani încoace este din cauza lui. Pentru că vrea să scape de puşcărie şi să-şi păstreze averile, a mai aburit nişte confraţi de-ai lui şi cam totul se subordonează acestui deziderat. Totul este subordonat acestui mare obstacol, alcătuit din legile justiţiei pentru a scăpa basma curată şi eventual să candideze, eu ştiu ce vrea să mai facă…deşi nu cred că îl poate vota în mod benefic o parte din poporul român, nici măcar aia care au votat PSD-ul “, a spus Călinescu, conform Bugetul.ro.

Nici ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a scăpat de critica actorului „Se pare că misiunea cosmonautică a lui Toader se termină odată cu debarcarea lui Lazăr (…) Are o răbdare acest pervers…. demnă de cauze mai bune: «Îmi iau concediu, mă plimb, scriu pe Facebook şi şterg a doua zi, e bine şefu’?» Omul are salariu şi de profesor şi de judecător şi pensii şi altele, îl doare undeva… dacă are la ce. Eu cred că scopul lui a fost să-şi rezolve treburile, să-şi pună familia bine şi după aia poate să plece (…). Şi cred că preşedintele (n.r. – Iohannis) îl va demite pe Lazăr, pentru că e acelaşi temei legal ca şi în cazul lui Kovesi“, a mai spus Călinescu.