Florin Barbu anunță că lucrările la sistemul Pietroiu-Ștefan cel Mare vor fi finalizate în 2025

Potrivit ministrului Agriculturii, se desfășoară în prezent lucrări de reabilitare la unul dintre cele mai vechi sisteme de irigații din România. Este vorba despre Pietroiu-Ștefan cel Mare. Investiția în această operațiune se ridică la 276 de milioane de lei. Finalizarea lucrărilor este programată pentru anul 2025.

Potrivit declarațiilor ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, se pregătește un amplu program de reabilitare și modernizare. El vizează zeci de kilometri de canale de irigații, dar și stații de pompare care sunt în uz de peste șapte decenii. Aceste măsuri vor fi implementate în județele Ialomița și Călărași.

Ministrul Agriculturii a adus în discuție Pietroiu-Ștefan cel Mare. Acesta este unul dintre cele mai vechi sisteme de irigații din România, care este în prezent în curs de reabilitare. Investiția alocată acestui proiect se ridică la suma de 276 de milioane de lei, iar progresul lucrărilor a ajuns la aproximativ 60%. Se estimează că acestea vor fi terminate până anul viitor.

„Zeci de kilometri de canale de irigaţii, în reabilitare, modernizăm staţii de pompare vechi de 70 de ani! Imagini din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi! Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu-Ştefan cel Mare este în plin proces de reabilitare.

Investiţia are o valoare de 276.000.000 de lei şi lucrările sunt executate în proporţie de 60%, termenul de finalizare fiind în anul 2025”, a transmis Florin Barbu, pe Facebook.

În plus, ministrul a menționat că aproximativ 10 kilometri de canale vor fi supuse procesului de reabilitare, având ca scop furnizarea apei pentru o suprafață de 38.000 de hectare din județele Călărași și Ialomița. În același timp, se va efectua retehnologizarea stațiilor de pompare, acestea fiind în funcțiune încă din anul 1971.

„Două dintre judeţele agricole ale României, Ialomiţa şi Călăraşi vor beneficia de sisteme de irigaţii moderne şi sustenabile pentru a sprijini fermierii!”, susține Barbu.

Ministrul Agriculturii este de părere că irigațiile vor salva agricultura românească

Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat recent că intenționează să intensifice investițiile în infrastructura de irigații. Scopul este acela de a asigura fermierilor români condițiile optime pentru obținerea unor producții agricole cât mai bune.

Conform afirmațiilor sale, în prezent, există aproximativ 3.000 de kilometri de canale de irigații cu apă la nivel național, beneficiind de acestea un total de 342 de organizații ale utilizatorilor de apă.

„Sistemele de irigații reabilitate salvează agricultura românească și îi ajută pe fermierii români! (…)

Acum avem aproape 3000 de km de canale de irigații cu apă la nivel național, de care beneficiază 342 de organizații ale utilizatorilor de apă.

Continuăm și accelerăm investițiile în infrastructura de irigații pentru a le oferi fermierilor noștri condițiile necesare pentru a obține producții cât mai bune!”, a transmis ministrul, recent, tot pe Facebook.