"Aducem molecule noi. Ne-am angajat asta în programul de guvernare, dar pe de altă parte producătorii de generice ne acuză că, aducând molecule noi în tratamentul pacienţilor români, creştem taxa clawback. Vă asigur că Ministerul Sănătăţii, împreună cu Ministerul de Finanţe şi cu CNAS, împreună cu toţi membrii Cabinetului, lucrează la acest lucru. Nu ne dorim ca taxa clawback să împovăreze şi să scadă accesul pacienţilor la tratament, dar ne dorim ca pacienţii români să fie trataţi la fel ca pacienţii europeni", a spus Bodog, în deschiderea celei de-a VI-a ediţii a Aspen Healthcare Forum – eveniment organizat de Institutul Aspen România.

El a afirmat că în noua lege a Sănătăţii vor fi cuprinse toate ideile ''culese'' în mandatul său.

"Problemele în sănătate sunt foarte multe şi nu pot fi rezolvate peste noapte, dar dacă noi identificăm aici zece moduri de a rezolva zece probleme cred că este un pas înainte. Lucrez la noua lege a Sănătăţii. Toate ideile pe care le-am cules în acest mandat zbuciumat de ministru vor fi în noua lege a Sănătăţii. Toate ideile valoroase pe care le veţi dezbate, pe care le veţi pune în evidenţă astăzi, aici şi toate soluţiile pe care le veţi oferi le voi folosi în politicile MS. Ceea ce simt şi ceea ce ştiu este că programul de guvernare social-democrat este un program de guvernare care pune în centrul atenţiei Sănătatea şi Educaţia. Punem în centrul atenţiei pacientul, punem în centrul atenţiei specialistul din domeniul Sănătate şi îmi doresc ca noua lege a Sănătăţii să fie în acest sens, să vorbim despre pacienţi, să vorbim despre doctori, să vorbim despre un nou sistem de sănătate", a adăugat demnitarul.

Potrivit acestuia, reforma în sistemul de sănătate este un proces continuu.

"După cum ştiţi reforma în sistemul de sănătate este un proces continuu. Nu putem să spunem mâine gata am încheiat reforma şi de acum înainte mergem şi dormim! Nu există aşa ceva. În Sănătate apar noi provocări mereu şi aceste provocări nu apar în state precum România, ele apar şi în state care au o altă experienţă în ceea ce priveşte sistemele de sănătate – în Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia", a susţinut reprezentantul MS.

Florian Bodog a declarat că îşi doreşte un capitol special de prevenţie în noua lege a Sănătăţii.

"Şi pentru că vorbim despre prevenţie, nu întâmplător să ştiţi că prima lege din pachetul de legi ale Sănătăţii a fost Legea vaccinării. Dacă ne dorim prevenţie trebuie să avem vaccinare, dacă ne dorim prevenţie trebuie să avem un capitol special de prevenţie în Legea Sănătăţii şi nu un capitol care să construiască o agenţie sau o sinecură pentru cineva. (…) Trebuie să creăm o nouă filosofie în ceea ce priveşte stilul de viaţă al copiilor noştri", a mai adăugat demnitarul.