Celebra Florentina Satmari a încetat din viață! Va fi înmormântată duminică

Florentina Satmari, cunoscută realizatoare de televiziune și promotoare a muzicii populare românești, va fi înmormântată duminică, în orașul său natal, Nadășa, din județul Mureș. Aceasta a murit recent la un spital din Mureș, iar vestea a adus tristețe în rândul artiștilor.

Trista veste a fost anunțată de Matilda Pascal Cojocărița, interpretă de muzică populară și unul dintre colaboratorii apropiați ai Florentinei Satmari.

Înmormântarea va avea loc la ora 12:00, conform anunțului făcut de apropiații regretatei Florentina Satmari. Cei care doresc să-și ia rămas bun de la îndrăgita realizatoare de televiziune sunt invitați să o conducă pe ultimul său drum la Nadășa.

„Înmormântarea duminica 18 februarie Ora 12,00 Nadășa jud Mureș”, au transmis apropiații acesteia, potrivit Viva.

Florentina Satmari a fost o prezență marcantă în lumea televiziunii românești, realizând emisiuni celebre de muzică populară atât la TVR, cât și la Național TV.

Absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” – secţia canto clasic, Florentina Satmari şi-a început drumul în lumea Televiziunii Române în anul 1972, la Redacţia Formaţii Muzicale, în calitate de corist. Pe parcursul carierei sale, a fost asistent artistic şi redactor în Televiziunea Română.

În timp, la sugestia şi sub îndrumarea lui Tudor Vornicu, a ajuns să producă cele mai îndrăgite programe de muzică populară românească, menţionează site-ul TVR. Televiziunii Române i-a dedicat mai bine de trei decenii adăugând prin programele realizate încă o pagină valoroasă în Arhiva de Aur a TVR.

De-a lungul carierei sale, a contribuit la promovarea mai multor soliști și interpreți de folclor, printre care se numără nume sonore precum Maria Dragomiroiu, Matilda Pascal-Cojocărița, George Rotaru și Aurel Tămaș.

florentina satmari
SURSA FOTO: Facebook

Artiștii și colaboratorii Florentinei Satmari i-au adus un omagiu

La aflarea veștii triste, numeroși artiști și colaboratori au transmis mesaje de condoleanțe și recunoaștere pentru contribuția inestimabilă a Florentinei Satmari în lumea televiziunii și a muzicii populare românești. Printre aceștia se numără George Rotaru.

„Artiști și mulți alții care au trecut prin mâna unuia dintre cei mai de seamă producători de televiziune. FLORENTINA SATMARI. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace”, a spus acesta.

„Ne-a părăsit MĂMUCA! Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!”, a fost mesajul îndurerat transmis de Matilda Pascal Cojocărița.

De asemenea, Saveta Bogdan, a scris că a aflat „cu adâncă tristețe” despre „trecerea la cele veșnice a inegalabilei realizatoare a Televiziunii Romane Florentina Satmari”.

Florentina Satmari a fost un simbol al profesionalismului și al pasiunii pentru cultura populară românească și va rămâne mereu în amintirea și inimile celor pe care i-a influențat și inspirat de-a lungul întregii sale cariere.

„Drum lin în lumină, Mamucă! Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați reprezentat în viața noastră, atât ca mare profesionist al Televiziunii Române, precum și din punct de vedere al prieteniei sincere care ne-a legat, prietenie încununată de nenumărate clipe unice petrecute împreună! Nu vă vom uita vreodată și vom purta în suflet amintirile irepetabile!”, a transmis și Gelu Voicu, în memoria realizatoarei tv.

Maria Dragomiroiu a spus că realizatoarea tv „a dat aripi multor interpreţi din toate zonele folclorice”.

„Iarăşi o zi tristă pentru mine, pentru familia mea şi pentru foarte mulţi interpreţi de muzică populară şi nu numai. A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiţie extraordinară, a dat aripi multor interpreţi din toate zonele folclorice. Toţi au devenit interpreţi consacraţi şi iubiţi de marele public.

Mă număr şi eu printre aceşti interpreţi şi nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace şi linişte! Sunt doar două luni de când ne-am întâlnit şi ne-am bucurat împreună la ziua soţului meu, Bebe Mihu. Viaţa este aşa de scurtă, ea este formată doar din trăiri şi amintiri! Să încercăm să le facem frumoase!”, a scris interpreta pe pagina sa de Facebook.